Pollo a la cerveza (Sörös csírkemell)

 Pollo a la cerveza (receta muy fácil)

500 gr de pechuga de pollo o carne de pollo en general

100 gr de champiñones

75 gr de guisantes

1 cebolla

2 dientes de ajo

1 sopa de cebolla en polvo

1 lata de cerveza fuerte

Aceite de oliva

Preparación:

Cortamos la pechuga de pollo en trocitos pequeños y la freímos. Cuando esté lista, añadimos la cebolla, el ajo, y el champiñón cortado a trocitos, lo removemos y seguimos friendo. Cuando esté todo bien frito, añadimos la lata de cerveza y llenamos la misma lata con agua y junto con los guisantes y la sopa de cebolla lo añadimos al resto de los ingredientes. Lo removemos un poco y lo dejamos hasta que se reduzca el caldo y se quede como una salsa. Cuidado con la sal ya que la sopa de cebolla ya tiene. Lo el acompañamiento que queramos (patatas fritas, arroz blanco, etc).

 

Nagyon egyszerü Sörös csirkemell recept

Hozzávalók

500 gr csirkemell

100 gr gomba (minnél erösebb a gomba íze, annál finomabb lesz)

75 gr zöldborsó

1 hagyma

2 cikk fokhagyma

1 zacskó hagymapor (leves)

1 doboz erös sör

Oliva olaj

Elkészítés:

Kis darabokra vágjuk a csirkemellet és megpirítjuk. Miután készen van, hozzáadjuk a kis darabokra vágott hagymát, fokhagymát és a gombát, (Tinóriból nagyon ízletes lesz) jól megkavarjuk és tovább pirítjuk. Miután az összes hozzávaló megpirúlt, hozzáadjuk a doboz sört, a sörös dobozt felengedjük vízzel és azt is beleöntjük a többi hozzávalóhoz a zöldborsóval és a hagyma leves porral együtt. Megkeverjük és addig fözzük amíg elnem párolog a folyadék róla és szaftossá nem vállik. Vigyázni kell a hagymaleves porral mivel az tartalmaz sót, tehát óvatosan bánjunk a sóval.  Rizzsel vagy fött burgonyával tálaljuk.



Comentarios