Berenjenas al horno. Sült padlizsán

Berenjenas al horno

Ingredientes

1 berenjena grande 
3 dientes de ajo 
1 tomate 
Queso (el que sea) 
1 cucharadita de hierbas provenzales 
1 cucharadita de sal 
1 cucharadita de pimienta 
Aceite de oliva

Preparación

Cortamos la berenjena en rodajas de un dedo de ancho y le hacemos pequeños cortes de cuadrados en su carne. Rayamos los dientes de ajo y lo mezclamos con el aceite de oliva, las hierbas provenzales, la sal y la pimienta y lo metemos al horno a 20 minutos 180 grados.

Mientras, cortamos el tomate a rodajas muy finas. Cuando hayan pasado los 20 minutos, sacamos las berenjenas del horno y le ponemos el tomate y el queso para que la cubra del todo. Lo volvemos a meter a 20 minutos, 180 grados y después ya estará lista nuestra sabrosa y riquísima berenjena! En caliente está riquísimo pero se puede tomar en frío igual!


Padlizsán Sütöben 

Hozzávalók

1 nagy fej padlizsán
3 cikk fokhagyma
1 paradicsom
Sajt (bármilyen)
1 kis kanál kakukk fü
1 kis kanál majoranna
1 kis kanál só
1 kis kanál bors
Oliva olaj

Elkészítés

Felkarikázzuk a padlizsánt egy újnyi vastagra héjastul és kis kockákat vágdosunk a húsába. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük egy kis olivaolajjal, a kakukk füvel, majorannával, a borssal a sóval és jól bekenjük vele a padlizsánt. Ezután sütöberakjuk 20 percre 180 fokra.

Ezalatt az idö alatt felkarikázzuk a paradicsomot nagyon vékonyra. Miután letelt a 20 perc, kivesszük a sütöböl a padlizsánt és a tetejére rakjuk a vékonyra vágott paradicsomot és a sajtot úgy hogy teljesen befedje. Mégegyszer sütöbe rakjuk 20 percre 180 fokon és kész is az Isteni finom padlizsánúnk! Forrón a legfinomabb de fogyaszthatjuk hidegen is!

 




Comentarios

  1. Ki próbáltam és isteni finom volt! Nem is nehéz el készíteni

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Örülök neki ha ízlett, tényleg Isteni finom és nagyon egyszerü az elkészítése.

      Eliminar

Publicar un comentario