Tiramisu sin lactosa. Laktózmentes tiramisu

 Ingredientes

400 gr lady fingers

500 gr mascarpone (sin lactosa )

3 claras de huevo

3 yemas de huevo

2 cucharaditas de café soluble sin cafeína

200 ml de agua

100 ml de Amareto o 2 cucharadas de esencia de ron

100 gr de azúcar

20 gr de cacao

 

Preparación

Batimos las yemas de huevo junto con azúcar hasta que tenga un color blanquecino. Luego añadimos el queso mascarpone sin lactosa a las yemas y seguimos batiendo hasta que quede cremoso. Después batimos las claras a punto de nieve. Mezclamos bien las claras con las yemas y el mascarpone con movimientos suaves hasta que quede una mezcla homogénea. Calentamos un poco el agua le echamos el café soluble descafeinado y el aroma de ron y mezclamos. Yo en mi caso use aroma de ron para que mi hija también pudiera comer.

En una bandeja de cristal u horno, ponemos la primera capa de la crema. Mojamos los lady fingers en el café y lo colocamos encima de la crema. Volvemos a cubrir con otra capa de crema y le echamos un poco de cacao en polvo para cubrirlo. Seguimos poniendo las capas en el mismo orden. Por último, cubrimos todo de nuevo con una capa de crema y lo espolvoreamos con cacao. Dejamos en el frigorífico un par de horas y está listo para comer.

 

Hozzávalók

400 gr lady fingers

500 gr mascarpone (laktózmentes)

3 tojás fehérje

3 tojás sárgája

2 kis kanál koffein mentes kávé por

200 ml víz

100 ml Amaretto likör vagy 2 kanál rum kivonat

100 gr cukor

20 gr kakaó

Elkészítés

Felverjük a tojássárgáját a cukorral együtt. Hozzáadjuk a laktózmentes mascarpone sajtot és jól elkeverjük amíg krémessé nem válik. Ezután felverjük a tojásfehérjét de nem túlságosan keményre. Belekeverjük a fehérjét  óvatos mozdulatokkal a tojássárgájás mascarpone krémbe és addíg keverjük amíg egy homogénos krémet nem kapunk. Felmelegítjük a vizet, belekeverjük a kávéport és rum kivonatot vagy az Amaret-ot. Én rum kivonatot használtam hogy a kislányom is tudjon belöle enni.

Egy jénai tálnak az alját befedjük a krém egy részével. A babapiskótát egyenként belemártogatjuk a rumos kávéba és a krém tetejére helyezzük. Miután befedtük a krémet a babapiskótával, újból krémet rakunk a piskóta tetejére, megszórjuk egy kis kakaóporral és kezdjük elöröl a következö réteget és így folyamatosan. Az utolsó sor babapiskóta után úgyszíntén krémet rakunk a tetejére és jól megszórjuk kakaóporral hogy teljesen befedje a fehér krémünket. Hütöbe rakjuk egy pár órára és már fogyasztható is.












Comentarios