Carne Rusa. Fasírt

Ingredientes

500 gr de carne picada (yo uso mixta de cerdo y vacuno)

1 huevo

1 cebolla

3 dientes de ajo

300 gr de pan seco

2 cucharaditas de pimentón dulce

2 cucharaditas de pimienta

1 buena pizca de sal

Perejil

2 cucharas de pan rallado para la carne

Pan rallado para empanar

Aceite para freír

 

Preparación

Colocamos la carne picada en un bol y el pan seco lo ponemos en remojo hasta que esté completamente blando. Cuando el pan esté blando  lo escurrimos bien con las manos para que no se le quede nada de agua. Cortamos la cebolla y el perejil a trocitos pequeños y el ajo lo rallamos. Añadimos todos los ingredientes a la carne picada y lo mezclamos bien.

Formamos pequeñas o medianas bolitas de la carne y lo empanamos. Lo freímos en abundante de aceite y lo servimos con patatas fritas, hervidas o arroz.

   

Hozzávalók

500 gr darált hús (én sertést és marha húst használok)

1 tojás

1 hagyma

3 cikk fokhagyma

300 gr száraz kenyér

2 kis kanál piros paprika

2 kis kanál bors

1 csipet só

Petrezselyem

2 kanál zsemlemorzsa a húshoz

Zsemlemorzsa a forgatáshoz

Olaj sütéshez

 

Elkészítés

Egy tálba rakjuk a darálthús, a száraz kenyeret pedig vízbe áztatjuk amíg teljesen megnem puhul. Miután puha lett a kenyér, jól kicsavarjuk belöle a vizet. A hagymát felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és a fokhagymához fokhagymatöröt használúnk. Az összes hozzávalót hozzáadjuk a darálthúshoz és jól összedolgozzuk.

Közepes méretü karikákat készítünk a darált húsból, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olalyban kisütjük. Fött vagy sült burgonyával, vagy pedig rizsel tálaljuk.








Comentarios